Welkom in Italië, welkom nabij het Ortameer...
een prachtige vakantiewoning met fraai aangelegde tuin...
De vakantiewoning is niet meer te huur. In het voorjaar van 2016 is het verkocht.

 

Piëmonte    Ortameer    Vakantiebungalow   Ontspanning   De reis   Informatie  

PIËMONTE

Wij kunnen beter zeggen: welkom in ....Piëmonte, de streek die in Noord-Italië grenst aan de zuidkant van de Alpen. Het is gelegen in het Italiaans-Zwitserse merengebied ten westen van het Lago Maggiore.
Een heerlijke streek met een heerlijk klimaat. Prachtige, afwisselende landschappen kenmerken deze cultuurrijke streek.
Zelfs de meest verwende vakantieganger kan hier alles vinden wat zijn hartje begeert. Bent u een liefhebber van mooie Italiaanse steden met schitterende paleizen, musea en kerken?
Milaan ligt op ongeveer 70 km en Turijn op ongeveer 100 km afstand. Gaan wij nog dichter naar de streek van uw vakantie toe, dan noemen wij het Ortameer waar al in de Gouden Eeuw Hollanders vertoefden.

HET ORTAMEER - het lago di Orta

Het Lago d'Orta - of Cusio - is één van de mooiste meren, circa 15 km lang en maximaal 2,5 km breed. Het meer ligt op een hoogte van bijna 300 meter NAP. Het wordt omzoomd door bergen met mooie bossen tot een totale hoogte van ongeveer 850 meter en als uitschieter: de Mottarone met 1492 meter.

De stad Orta San Giulio is uit toeristisch oogpunt bekeken het belangrijkste plaatsje.

Met een rijk historisch verleden, dat door de hele stad te zien is, schittert zij als een parel aan de oostkant van het meer en ziet met haar vele gezellige terrasjes op het marktplein uit op het op een steenworp afstand gelegen eiland van de heilige San Giulio.
Dat eiland is trouwens met een bootje vanuit Orta gemakkelijk te bereiken. Er is één straat die in een cirkel over het eiland loopt.
Van belang is de basiliek waar San Giulio ligt opgebaard. Maar als wij schrijven over historische gebouwen, dan moeten wij zeker ook de Sacro Monte van Orta noemen waar het leven van de heilige Franciscus is uitgebeeld in circa 25 kapellen.DE VAKANTIEBUNGALOW

huis met tuin

Miasino is een dorpje vlakbij Orta en even de bergen in. Het is ongeveer op 500 meter hoogte gelegen. Aan de rand van het dorp in de richting Armeno staan vier bungalows die gebruikt worden als vakantie- en weekendwoningen. Drie zijn het eigendom van Italiaanse families. De bungalow heeft een living van ca 32 m2 met een open haard, open keuken, een zithoek en een eethoek. Er is een badkamer met douche, toilet en bidet.

Het vakantiehuis heeft twee slaapkamers waarvan één is voorzien van een groot en lang bed van 2,10 meter en de ander met een stapelbed, dat echter ook naast elkaar kan worden opgesteld. Aan kastruimte is geen gebrek. Er is een overdekt terras, een bergruimte en een kelder. De inrichting van het vakantiehuis is praktisch in onderhoud. Als modern comfort dat u ter beschikking staat, noemen wij een 4-pits elektrische kookplaat, oven met grill, koelkast, diepvrieskast in de garage, CV, wasautomaat, droogautomaat, droogmolen, een droogkap voor de dames, strijkbout en -plank, CD, kleuren sateliet-TV met Nederlandse radio en tv-zenders en een DVD-speler.

interieur Vele gemakkelijke tuinstoelen en -bedden zijn aanwezig. De inrichting is werkelijk compleet. Lakens en slopen voor de bedden zijn aanwezig. Rondom de bungalow is een schitterende tuin in Engelse stijl aangelegd. Er is een grote cirkel van coniferen met een doorsnede van 10 meter waar u ongestoord kunt zonnebaden zonder door vreemden te worden gezien. In totaal hebt u 2400 m2 grond ter beschikking

Piazza MottaONTSPANNING

In de directe omgeving kunt u tennissen. Zwemmen is mogelijk in het Ortameer met een bewaakt strandje op circa vier kilometer afstand. Er is een manege tegenover het huis, golflinks op ongeveer zes kilometer in Gignese, midget-golf in Orta en natuurlijk een prachtig wandelgebied in de streken rondom het huis. Hierbij willen wij opmerken dat vele wandelingen van 30 minuten tot 3 uur voor u beschreven staan in het informatieboek Tips voor uw vakantie. Ook kunt u prachtige autotochten maken, eveneens aan de hand van routebeschrij­vingen die u naar de mooiste plekjes van de streek brengen. Bovendien zijn er nog eens drie dikke mappen met alle mogelijke brochures uit de omgeving.

Culinair gezien kunt u alle kanten uit. De streek kent vele goede restaurantjes, waarvan er circa 20 in het informatieboek vermeld staan. Maar natuurlijk kunt u ook zelf uw maaltijd bereiden. En hebben wij het over de wijnen uit de Piëmonte, dan noemen wij - op het gevaar af dat wij lyrisch worden - de Barbera, Barbaresco, Nebbiolo, Gattinara en ...de Barolo, die de koning van de Italiaanse wijnen wordt genoemd.

DE REIS

Ook voor de afstand hoeft u het niet te laten. Vanaf de grens bij Heerlen tot Miasino is het 853 km.